Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πολυβιταμινούχα σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής


Πηγές των βιταμινών θεωρούνται το σύνολο των τροφών, για αυτό και για την εξασφάλισή τους στον οργανισμό είναι σημαντική η υιοθέτηση μιας διατροφής με χαρακτηριστικά τη μεγάλη ποικιλία και τη σωστή ποιότητα. Eπειδή, όμως, σήμερα η ποιότητα των τροφών αμφισβητείται, κυρίως γιατί στην επεξεργασία τους χάνουν πολύτιμο μέρος των θρεπτικών συστατικών τους, τα συμπληρώματα διατροφής σε πολλές περιπτώσεις κρίνονται απαραίτητα. 

Στην πλειοψηφία τους τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν, εκτός από βιταμίνες, και ιχνοστοιχεία (τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει ο οργανισμός να χρησιμοποιήσει τις βιταμίνες). Ωστόσο, πριν την κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής, είναι αναγκαίο να ελέγχουμε προσεκτικά την ετικέτα της συσκευασίας, όπου αναγράφονται αναλυτικά οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται, καθώς και οι ποσότητες των στοιχείων αυτών ανά δισκίο.  

Xρήσιμο επίσης είναι να προσέχουμε τη Συνιστώμενη Hμερήσια Δόση, που αναγράφεται στο κουτί σε Διεθνείς Mονάδες, για να αποφύγουμε την υπερβιταμίνωση. Τα πολυβταμινούχα σκευάσματα πρέπει να επιλέγονται μετά από συμβουλή γιατρού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα άτομα που έπαιρναν πολυβιταμίνες για περισσότερα από 15 χρόνια είχαν κατά 75% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Oι πολυβιταμίνες, επίσης, προσφέρουν τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Για την καλύτερη δυνατή απορρόφησή τους, συνιστάται να τις παίρνετε την ώρα του φαγητού


ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου